Florarie Medias

Multumesc tare mult! Prin intermediul dvs am reusit sa surprind placut pe cei dragi de acasa. Sunteti geniali!
Carmen, 3 Mar 2021
Vroiam doar sa va spun cat de fantastici sunt trandafirii care i-ati trimis mamei mele!!! Bravo!!! si multe multumiri
Ioana, 15 Feb 2021
Foarte frumoase florile si super bun tortul! Sincer nu ma asteptam sa fiti atat de perfecti si de punctuali! Cu siguranta cand o sa mai am nevoie tot la dumneavoastra o sa apelez si o sa va recomand si prietenilor mei!
Laura C, 14 Mar 2021

Îți recomandăm

Cand vrei sa cumperi orhidee de la florarie Medias are si servicii online!

 

Can ai nevoie sa dai o comanda la o florarie Medias are si servicii online. Exista cateva ocazii pe an, cand trebuie sa oferi ceva persoanelor la care tii si, mai ales cand este vorba despre doamne, florile sunt un cadou perfect. Zile de nastere, aniversari, 8 Martie, Dragobete, sunt momentele potrivite pentru astfel de gesturi de apreciere.

 

Dar florile nu inseamna numai buchete. Florile taiate sunt frumoase, pot fi aranjate intr-un mod care sa atraga toate privirile, dar nu vor tine decat cateva zile. O floare in ghiveci, pe de alta parte, este ceva de care ea se va bucura ani de zile, iar un ghiveci este un cadou la fel de potrivit si pentru un barbat.

 

Doar contacteaza online o florarie Medias gazduind destule, si vei gasi numeroase plante la ghiveci. Iar vedetele in acest domeniu sunt, fara indoiala, orhideele. Orhideele sunt, in cea mai mare parte, plante tropicale. Asadar, aici in Romania, ele se preteaza a fi crescute numai in interior.

 

Exista circa 30.000 de specii de orhidee in lume. Unele sunt cultivate intensiv, datorita frumusetii lor, fiind create si mii de soiuri hibride. Ceea ce trebuie sa stii, inainte sa cumperi o astfel de planta, este ca orhideele se pot imparti in doua mari categorii, dupa locul in care cresc (un lucru foarte important, caci le influenteaza cerintele nutritive).

 

Speciile terestre

 

Multe specii de orhidee isi preiau apa si nutrientii minerali la fel ca si majoritatea plantelor, din sol. Vei gasi astfel de specii in aproape orice florarie Medias avand oferte variate in acest domeniu. Asta inseamna ca aceste orhidee au o retea de radacini subterane. 

 

Unele, precum popularul Cymbidium (o orhidee originara din Asia de Sud-Est si foarte frecvent oferita ca dar in toata lumea), sunt semi-terestre. Ele au radacini subterane, dar si la suprafata solului, permitandu-le sa capteze apa de ploaie. Astfel, pot creste si pe arbori sau pietre. Ideea principala este ca astfel de orhidee au nevoie de sol si trebuie udate regulat.

 

Speciile epifite

 

Termenul “epifit” vine din greaca si inseamna a creste pe o planta. Mai precis, este vorba de specii care traiesc pe ramurile arborilor tropicali. Orhideele epifite sunt comune si orice florarie Medias gazduind mai multe, ar trebui sa ti le poata oferi in numar mare.

 

Cum reusesc ele sa supravietuiasca departe de sol? Ei bine, au un sistem complex de radacini, capabil sa absoarba apa de ploaie si sa o retina, pentru a o putea utiliza si in perioadele mai uscate.

 

Desi, majoritatea cresc pe copaci, le poti intalni si pe roci, chiar in zone mai putin umede. Un exemplu foarte popular este Dendrobium (cu cele peste 1.200 de specii). Dendrobium este o floare foarte apreciata, frecvent utilizata in aranjamentele de nunta. 

 

Problema cu speciile epifite este ca sunt ceva mai pretentioase si infloresc mai rar. Nu trebuie udate, ci apa trebuie pulverizata peste radacinile lor aeriene. Oricare ar fi preferinta ta, trebuie sa stii ca, in materie de orhidee, optiunile sunt extrem de variate. 

 

Deschide Internetul si cauta online o florarie Medias dispunand de servicii de calitate!