Flori Brasov

Va multumesc! Am ramas impresionat de profesionalismul de care dati dat dovada! Nota 10!   Asa servicii in Romania, mai rar!
Florin, 26 Apr 2020
Va multumesc frumos, buchetul primit a fost superb. Serviciul impecabil, plata online foarte accesibila. O zi frumoasa
Anonim, 21 Mar 2020
Va mulțumesc pentru profesionalismul acordat in livrarea comenzii. Acest lucru ne v-a determina sa apelam din nou cu incredere la serviciile dumneavoastră in viitorul apropiat. Va mulțumesc,
Ionut M, 20 Sep 2020

Îți recomandăm

Flori Brasov: Cateva Informatii Utile Despre Garoafe

Cand vine vorba de flori Brasov sau alte orase mari ofera o multitudine de optiuni, de la florarii de cartier la magazine online.

Indiferent ca este ziua ei, Ziua Femeii sau orice alta aniversare importanta, un buchet de flori este cel mai simplu mod de a iti transmite aprecierea. Utilizand o platforma online, poti pre-comanda buchetul pentru orice data si ora.

Unele dintre cele mai populare flori, la romani, sunt garoafele. Comune si totusi frumoase, ele se potrivesc in aproape orice ocazie. Cand vine vorba de flori Brasov, Constanta sau Timisoara au aceeasi prima optiune: Dianthus caryophyllus, adica clasica garoafa.

 

Cateva notiuni de baza

Numele stiintific “Dianthus”, inseamna in limba greaca “floarea zeilor”. Originare din Eurasia, aceste flori se regasesc intr-o sumedenie de varietati, soiuri, cu forme si culori extrem de variate.

Se cultiva de peste 2000 de ani, pentru frumusetea lor. Grecii si romanii antici preferau culorile roz si portocaliu, si le utilizau intens ca model in pictura decorativa.

In timp, au fost selectate noi soiuri, cu culori de la alb la purpuriu. Unele au flori mari si in numar redus pe fiecare tulpina (de regula, cate una), altele au multe flori mici si exista si soiurile pitice, cu o multitudine de floricele. Da doar o cautare online dupa “flori Brasov”  si vezi cate soiuri sunt disponibile la florariile online locale!

Poate nu stiai, dar garoafa este floarea nationala a Spaniei, iar in Portugalia a fost simbolul revolutionarilor care au readus libertatea in tara, in anii ’70.

Sunt plante perene, asa ca, daca ei nu ii plac florile taiate, ii poti oferi, foarte bine, un ghiveci cu garoafe, care pot rezista ani de zile. Prefera solurile umede, iar soiurile “salbatice” au mereu cate cinci petale. Florile soiurilor hibride, insa, pot avea pana la 40 de petale.

Si mai placut este faptul ca, adesea, sunt puternic mirositoare.

 

Semnificatii

Acum ca te-ai hotarat ce sa ii oferi, si ai cautat si un magazin online de flori Brasov avand destule, este cazul sa alegi si culoarea potrivita. Asta pentru ca fiecare culoare are semnificatia ei!

 

Rosu inseamna admiratie si dragoste, in functie de nuanta (mai deschis pentru a iti exprima simpatia si mai inchis pentru o dragoste profunda).

Roz este culoarea potrivita pentru garoafele pe cere i le oferi mamei de ziua ei sau de 8 Martie.

Purpuriu – atentie, fiindca purpuriul este asociat, de regula, cu capriciul.

Galben, in cazul garoafelor, inseamna dezamagire (nu gelozie, ca in cazul trandafirilor).  E bine de stiut, pentru a evita neintelegeri.

Albul este echivalent cu o urare de succes. Este alegerea perfecta pentru o absolvire, de exemplu.

Verdele nu este tocmai natural. Garoafele verzi sunt verzi pentru ca au fost colorate astfel.

Irlandezii le folosesc de Sfantul Patrick, dar in Romania nu au o semnificatie aparte.

Garoafele vargate sunt frumoase, intr-adevar, dar semnifica refuzul unei oferte sau regretul (de aceea, sunt foarte potrivite pentru a transmite condoleante).

Mai mult, garoafele pot fi utilizate in buchete mixte, in combinatie cu alte flori. Doar cauta un furnizor serios de flori Brasov gazduind mai multi, si ii vei putea oferi cele mai frumoase garoafe!